Pizza s hlívou ústřičnou
26. 12. 2022
Pizza s hlívou ústřičnou – přísady:
Těsto na pizzu:
- 300 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 150 ml mléka
- 25 ml oleje
- 20 g droždí
- špetka cukru
- sůl
- tuk na vymazání plechu
Směs na pizzu:
- 250 g hlívy ústřičné
- 200 g pečeného nebo grilovaného kuřecího masa
- rajčata v konzervě
- 1 stroužek česneku
- olej
- bazalka
- tymián
- sůl
- pepř
- sýr na posypání
- pažitka
Pizza s hlívou ústřičnou – postup přípravy:
Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek, který přidáme do mouky smíchané s vejcem, olejem a trochou soli. Vypracujeme nelepivé těsto na pizzu a dáme ho vykynout na teplé místo.
Na pánvi necháme na trošce oleje krátce orestovat nadrobno nasekaný česnek, přidáme rozdrcená rajčata a bazalku a necháme krátce dusit. Hlívu ústřičnou uvaříme do měkka a nakrájíme společně s kuřecím masem na nudličky.
Vykynuté těsto rozprostřeme na tukem vymazaný plech, potřeme rajčatovou směsí, posypeme hlívou, kuřecím masem, tymiánem, osolme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou. Okraje pizzy potřeme olejem, do kterého můžeme přidat prolisovaný česnek nebo bylinky.
Pizzu s hlívou ústřičnou pečeme ve vyhřáté troubě do zezlátnutí okrajů.
Skutečně chcete smazat komentář?
Další články z rubriky
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou – přísady:
Palačinky s hlívou ústřičnou – přísady:
Pikantní hlíva ústřičná na topince – přísady:
Játra s hlívou ústřičnou – přísady:
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Probiotika a prebiotika. Názvy jsou to sice velice podobné, ve skutečnosti se však jedná o dva rozdílné pojmy. Společné mají to, že pro správné fungování našeho zažívání jsou probiotika i prebiotika naprosto ne...
Trpíte častými infekčními nemocemi a uzdravujete se jen pomalu? Často se vám onemocnění vrací a jsou vleklá? Antibiotika vám nezabírají? Jste bledí a pohublí? Máte nezvykle zvětšené lymfatické uzliny, játra a s...
Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, která je elixírem zdraví a mládí. Hlíva parazituje na živinách listnatých stromů. Tato houba je nejen označována za posilovač imunity, ale také je lahodnou pochoutkou...
Patří sice mezi dřevokazné houby parazitující na listnatých stromech, pro člověka však má hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) celou řadu prokazatelných příznivých účinků. Díky léčivým látkám uloženým v plodnic...
Diskuse k článku
RE : Pizza s hlívou ústřičnou