Hlíva ústřičná na divoko
26. 12. 2022
Hlíva ústřičná na divoko – přísady:
- 300 g hlívy ústřičné
- 200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- 1 cibule
- máslo
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- bobkový list
- nové koření
- tymián
- cukr
- ocet
Hlíva ústřičná na divoko – postup přípravy:
Hlívu ústřičnou nakrájíme na větší nudličky, kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu a orestujeme. Jakmile je zelenina opečená, přidáme hlívu ústřičnou, sůl, pepř, bobkový list, nové koření a tymián a společně chvíli smažíme.
Směs podlijeme trochou vody a dusíme doměkka pod pokličkou. Po cca 20 minutách sundáme pokličku a necháme vydusit tekutinu. Zasypeme trochou hladké mouky, promícháme a přilijeme vodu podle toho, jak chceme mít hustou omáčku.
Nakonec ještě omáčku dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Skutečně chcete smazat komentář?
Další články z rubriky
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Čerstvé houby si dopřáváme hlavně v létě a na podzim, kdy houbařská sezóna vrcholí. Neznamená to však, že po zbytek roku musíme jíst jen houby sušené. Existuje totiž několik dalších a obvykle i mnohem chutnější...
Abychom nemuseli houbovou nadílku jíst pár týdnů v kuse, můžeme si je usušit, zamrazit, anebo zavařit. Protože houby mají nízký obsah cukru, tuku a spoustu minerálních látek i stopových prvků, spousta lidí je v...
Kuřecí prsa s hlívou ústřičnou – přísady:
Palačinky s hlívou ústřičnou – přísady:
Pikantní hlíva ústřičná na topince – přísady:
Játra s hlívou ústřičnou – přísady:
Glukany jsou přírodní větvené polysacharidy, které vyživují makrofágy, mikrofágy, leukocyty a lymfocyty, tedy buňky obranyschopnosti organismu. V přední linii obranných mechanismů organismu stojí makrofágy, kte...
Beta 1,3 – D glukan (dále jen beta glukan) je unikátní přírodní polysacharid, jehož účinek se v lidském těle projevuje na různých úrovních. Jeho nejprospěšnější funkcí je aktivování makrofágů, obranných buněk, ...
Probiotika a prebiotika. Názvy jsou to sice velice podobné, ve skutečnosti se však jedná o dva rozdílné pojmy. Společné mají to, že pro správné fungování našeho zažívání jsou probiotika i prebiotika naprosto ne...
Trpíte častými infekčními nemocemi a uzdravujete se jen pomalu? Často se vám onemocnění vrací a jsou vleklá? Antibiotika vám nezabírají? Jste bledí a pohublí? Máte nezvykle zvětšené lymfatické uzliny, játra a s...
Hlíva ústřičná je dřevokazná houba, která je elixírem zdraví a mládí. Hlíva parazituje na živinách listnatých stromů. Tato houba je nejen označována za posilovač imunity, ale také je lahodnou pochoutkou...
Patří sice mezi dřevokazné houby parazitující na listnatých stromech, pro člověka však má hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) celou řadu prokazatelných příznivých účinků. Díky léčivým látkám uloženým v plodnic...
Diskuse k článku
RE : Hlíva ústřičná na divoko